Meny Stäng

★★★★★

Barspeglar

Planerar du att inreda en bar hemma hos dig? Då har du ett spännande och roligt projekt framför dig och en hel del inköp att planera och genomföra. Vissa inköp är förmodligen ganska självklara, som till exempel barbord och barstolar, vinglas, ölglas och annat som man kommer att tänka på direkt när man hör ordet bar. Andra saker kanske du upptäcker först senare att du behöver för att få baren att kännas fulländad och komplett. Dit hör till exempel barspeglar. Visserligen kan du inreda en bar utan sådana, men förmodligen kommer den att kännas lite tom och tråkigt eftersom barspeglar faktiskt har ganska stor betydelse för helhetsintrycket. Med tanke på detta är det förmodligen lika bra att du införskaffar dem direkt, samtidigt som du köper in övriga saker till hemmabaren.

 

Marilyn Monroe Barspegel

Marilyn Monroe Barspegel
199 kr

Ta en riktig tjejdrink i baren medans du tittar inMarilyn Monroe Barspegel

 

Mängder av barspeglar att välja på

När du först börjar fundera över att du förmodligen behöver några barspeglar kanske du inte tror att utbudet är speciellt stort och att det förmodligen kommer bli svårt att hitta några som du gillar. Du kommer nog snabbt att upptäcka att du inte kunde ha mer fel. Det finns mängder av barspeglar att välja på och det finns en lång rad butiker som säljer den här typen av produkter. Det innebär att du kommer kunna hitta barspeglar utan problem och faktum är att du kommer kunna välja och vraka. I och med att konkurrensen är relativt stor kommer du även kunna jämföra priser mellan olika butiker för att se vilken butik som erbjuder de mest förmånliga priserna.

Kanske har du några favoriter bland de barspeglar du sett när du besökt olika pubar och barer och chansen är stor att du finner en likadan på nätet och kan köpa den för en billig peng. Tack vare internethandeln går det nu att hitta de flesta produkter till riktigt bra priser och barspeglar är inget undantag.

Bra priser överlag

När du ska inreda din bar kanske du oroar dig lite över kostnaderna. Kanske är du orolig att alla inköp ska bli dyra och kanske fasar du också för att eventuellt behöva strunta i något som känns som en nödvändig del av en bar. Det går dock att hitta produkter till riktigt bra priser och det gäller alla typer av barprodukter. Naturligtvis finns det även dyra alternativ men det är helt upp till dig om du vill satsa på de dyra produkterna eller om du vill satsa på en mer budgetvänlig modell. Det går till exempel att hitta barbord för under tusenlappen och barstolar för runt 300 kronor styck. En bardisk kan du också hitta till ett bra pris och om du har tur kan du kanske till och med komma över en begagnad bardisk i bra skick till ett riktigt bra pris.

Barspeglar är vanligtvis inte speciellt dyra. Du kan normalt sett hitta en mängd olika speglar till baren för mellan 120 och 160 kronor. Just när det gäller barspeglar behöver du heller inte tänka på någon praktisk funktion utan du kan helt enkelt välja de modeller du tycker är snygga och som du tycker skulle passa bra i din bar rent estetiskt. På så sätt kan du istället lägga lite mer pengar på bord och stolar som fyller en funktion och som även bör vara bekväma. Det gäller helt enkelt att tänka strategiskt och köpa billiga produkter där inte funktionen spelar någon roll och betala lite mer för de produkter som kommer att utsättas för en del slitage, som behöver vara tåliga och hållbara.

Hitta rätt kombination av saker

Barspeglar är som sagt bara en del av det du behöver för att din bar ska kännas komplett. Det bästa du kan göra är att skapa en lista där du skriver ner allt du kommer på att du behöver. När du tycker att listan ser komplett ut är det dags att börja fundera över stilen. Hur vill du att din bar ska se ut och vilket intryck är du ute efter att skapa? Det här är en viktig del av planeringen eftersom det är viktigt att du har tänkt igenom helheten innan du börjar handla. Det blir sällan bra om man börjar handla del för del utan att ha en helhetsbild i tanken. Försök istället skapa en bild av hur du vill att baren ska se ut när den är färdig, försök komma fram till vilken stil du vill satsa på och se sedan till att alla detaljer passar in i denna stil. Det är med andra ord viktigt att du väljer barspeglar som smälter in i helheten, men även att du väljer barmöbler som är som klippta och skurna för detta ändamål. Du behöver kort sagt en röd tråd som du sedan följer hela vägen tills baren är färdiginredd. Då är chansen mycket större att du kommer bli riktigt nöjd med det färdiga resultatet även om det kanske innebär att det tar lite längre tid att komma till målet av projektet.

Gör upp en budget

Innan du sätter igång med ditt barprojekt är det viktigt att du gör upp en budget. Sätt dig och räkna ut hur mycket pengar du har råd att avvara. Budgeten ska täcka hela projektet och alltså inkludera alla de inköp du planerar att göra.

Genom att göra upp en budget blir det enklare för dig att planera alla inköp. Du kanske väljer en dyrare bardisk än du hade tänkt från början, men då behöver du spara in på något annat, exempelvis genom att köpa billigare barpallar eller bord än du först hade tänkt. Barspeglarna innebär ingen större utgift men om du köper ett flertal speglar samtidigt är det möjligt att du kan få rabatt på köpet och på så sätt kanske du kan spara in några hundralappar som istället kan läggas på annat. Kanske kan du lägga några extra hundralappar på stolar, eller så kanske du tycker att det vore praktiskt att ha fler glas. Så länge du håller dig inom budgetens ramar är det helt upp till dig vad du väljer att satsa mer på och vilka produkter du väljer att köpa in så billigt som möjligt.

Recension:
Barspeglar
Betygsatt av: Barpall.se
Betyg: 4.7/5